Γίνε κι εσύ εθελοντής στο WordCamp Athens 2022 – Διάβασε τι λένε όσοι το δοκίμασαν!

Ναι, το ξέρουμε. Η λέξη εθελοντισμός, μπορεί να μη σου λέει και πολλά. Ή ίσως δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ ως τώρα και φοβάσαι, ντρέπεσαι, νιώθεις άβολα ή ακόμη δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Μην ανησυχείς. Για όλους η πρώτη φορά ξεκίνησε κάπως έτσι. Αλλά το διασκεδάσαμε κι από τότε δεν αφήνουμε ευκαιρία να το ξανακάνουμε.

Ξέρεις οι πιο πολλοί οργανωτές στα τοπικά meetup, WordCamp αλλά και στο WordCamp Europe γνώρισαν από κοντά πως χτίζεται ένα event, το προσκήνιο και το παρασκήνιο έχοντας συμμετάσχει ως εθελοντές.

Δε θα σου γράψω όμως περισσότερα.

Θα αφήσω τους ίδιους να σου περιγράψουν την εμπειρία τους.

Φτιάξε καφέ και πάμε να μάθουμε περισσότερα γιατί σου ζητάμε να γίνεις εθελοντής/εθελόντρια στο WordCamp Athens 2022.

Ιωάννης Καστορίνης

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι πραγματική ευκαιρία! Ευκαιρία να ζήσεις το WordCamp Athens, να γνωρίσεις μοναδικούς ανθρώπους & να προσφέρεις στο WordPress Community. Εγώ μπόρεσα να μοιραστώ εμπειρίες με μία μοναδική κοινότητα ανθρώπων, να μοιραστώ κουλτούρες και να βοηθηθώ ακόμη και επαγγελματικά. Η δύναμη μας είναι η κοινότητα!


Αλεξάνδρα Καραπιδάκη

WordPress σημαίνει κοινότητα! Και μια κοινότητα δεν είναι τίποτ’ άλλο από τους ανθρώπους της. Αυτούς τους ανθρώπους γνωρίζεις από κοντά σαν εθελοντής/εθελόντρια σε ένα WordPress event. Ανθρώπους που αγαπούν να προσφέρουν γνώση, χρόνο και βοήθεια. Ήμουν εθελόντρια σε αρκετά από τα WordCamp Athens στο παρελθόν κι έτσι είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά άλλους ανθρώπους σαν εμένα, αλλά και την ομάδα της διοργάνωσης. Όλοι μαζί δουλεύαμε, κάθε φορά, για 3 μέρες ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι γνωριμίες έφεραν συνεργασίες και εκτός του event, αλλά και νέες φιλίες! Δεν είναι όμως μόνο το networking, είναι κι η ευκαιρία να παρακολουθήσεις όλες αυτές τις ομιλίες και τα workshop αποκτώντας έτσι περισσότερη WordPress γνώση. Φέτος, στεναχωριέμαι που δεν θα μπορώ να δώσω το παρόν, καθώς οι υποχρεώσεις μου μου επιβάλλουν να παραμείνω στην Κρήτη. Ελπίζω, όμως, του χρόνου να κάνω και πάλι το ταξίδι από Κρήτη για Αθήνα για να δω από κοντά την κοινότητα μας! Α, και μην ξεχάσω… σε αυτή την κοινότητα αποδεδειγμένα χωράμε όλ@. 😉

Φώτης Σταθόπουλος

Είναι μία αξέχαστη εμπειρία! Γνωρίζεις νέο κόσμο, δημιουργείς φιλίες, και προσφέρεις σε μία κοινότητα της οποίας το λογισμικό έχει αλλάξει το web.

Παντελής Ορφανός

Το να δίνεις πίσω σε κάτι που σου έχει δώσει την ευκαιρία να έχεις έναν τρόπο ζωής έτσι όπως το θες εσύ χωρίς όρια. Ξέχωρα με αυτό, ίσως έχω “αποκτήσει” φίλους πιθανόν για μια ζωή 🙂 Έχοντας συμμετάσχει σε άλλες κοινότητες από την πολύ μικρή ηλικία των 5 ετών, έχω μάθει ότι κάποιες κοινότητες/περιβάλλοντα προσφέρουν κάτι το οποίο ονομάζεται άπιαστα (άυλα στοιχεία). Εν συντομία, η κοινότητα του WordPress είναι μια από αυτές τις κοινότητες.

Τάκης Μπουγιούρης

Συμμετέχοντας σε ένα WordCamp ως εθελοντής είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την κοινότητα του WordPress από κοντά και να παρακολουθήσω το event αυτό στην καρδιά του. Αλλά το μεγαλύτερο όφελος είναι πάντοτε η γνωριμία και η φιλία με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες αξίες. Αξίζει κανείς να το δοκιμάσει!


Μάθε περισσότερα για το κάλεσμα για εθελοντές και κάνε την αίτησή σου τώρα.

Η φόρμα θα παραμείνει ανοικτή λίγες μέρες ακόμη.