Δημιουργία custom theme from scratch! Γιατί και πώς φτιάχνω το δικό μου WordPress theme. [Workshop]

Είναι γεγονός πώς το WordPress έχει κατακτήσει το Web. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι η δυνατότητα που δίνει να δημιουργήσει κάποιος το δικό του WordPress και με τον τρόπο αυτό να ντύσει την ιδέα του, ή του πελάτη του. Βέβαια τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο ίσως να υπάρχουν και πάνω από 50.000 WordPress themes τα οποία είναι διαθέσιμα είτε δωρεάν είτε με πληρωμή. Οπότε γιατί να φτιάξετε το δικό σας theme ; Πώς θα το κάνετε; Αυτά τα δύο θα απαντηθούν στο Workshop αυτό.
Είναι βέβαιο πώς όταν κάποιος γνωρίζει τα βασικά του theme development μπορεί πολύ πιο γρήγορα να προτείνει και να βρεί λύσεις σε κάποιο ενδεχόμενο request κάποιου πελάτη.
Μπορεί πολύ πιο εύκολα να επεκτείνει ένα WordPress theme , ή να φτιάξει theme βασισμένο αποκλειστικά στις δικές του ανάγκες. Κακά τα ψέμματα γνωρίζει το κώδικα που γράφει.
Σε αυτό το workshop θα δούμε τα εξής:

  1. Βασικά αρχεία δημιουργίας WordPress Theme
  2. Βασική δομή του φακέλου αρχείων του WordPress theme.
  3. Αρχείο functions.php
  4. Χρήση CSS στο theme μας.
  5. Χρήση get_header(), get_footer().
  6. Εξέταση του template hierarchy του WordPress
  7. Εκμάθηση custom queries , για παράδειγμα custom WP Query. Με ποιο τρόπο μπορείτε να δείχνετε τα posts – και όχι μόνο – που θέλετε στο σημείο που θέλετε.
  8. Post Types. Τι είναι , που χρησιμοποιουνται.
    Στο τέλος του Workshop θα σας δωθεί και πλήρης πρόσβαση στο theme το οποίο θα υπάρχει διαθέσιμο στο Github.

Σε ποιους απευθύνεται:

WordPress developers που θέλουν πραγματικά να μάθουν πώς μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους themes που θα τους λύνουν τα χέρια σε όλα τα projects. Αυτοί οι οποίοι έχουν βαρεθεί να ψωνίζουν έτοιμα themes και εκτός από τη λειτουργικότητα να «παντρεύονται» και τα όρια που θέτουν αυτά. Developers που θέλουν να ασχοληθούν με το theme authoring.

*Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής

Ο κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει λάπτοπ. Από γνώσεις καλό θα είναι να γνωρίζει βασικές HTML, CSS καθώς και PHP. Καλό θα ήταν να υπάρχει πολύ βασική γνώση από WordPress template tags και να καταλαβαίνει τι είναι το WordPress loop, το βασικό loop που φέρει το content.


Εισιτήρια

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας τώρα και εξασφαλίστε τη θέση σας στο πιο σημαντικό event του WordPress και του διαδικτύου:

Ομιλητής