Εθελοντές

Αλεξάνδρα Καραπιδάκη

Ακούω σε διάφορα ονόματα: Άλεξ, Αλεξάνδρα, “Έλα Αλέκο” και Yin (ρώτα με από κοντά, θα
σου πω). Κι ως άνθρωπος με διαφορετικά ονόματα, μου αρέσει να ασχολούμαι και με διαφορετικά πράγματα.

Είμαι τρελή και παλαβή με το Marketing, χρόνια τώρα. Είναι η δουλειά μου -είμαι Marketing Manager στην Enartia, αλλά και το χόμπι μου -θα μπορούσα γενικά να βλέπω και στον ύπνο μου καμπάνιες. Με συναρπάζουν όμως επίσης η τεχνολογία, το startup οικοσύστημα, το project management, η διοργάνωση events και η αποτυχία! Με το WordPress έχουμε μια ήρεμη σχέση, μια και διαχειρίζομαι το περιεχόμενο για μερικά sites και blogs στημένα σε αυτό, ενώ επίσης συνηθίζω να λέω στον κόσμο πόσο καταπληκτικό CMS είναι. Μέχρι τώρα έχω ζήσει διάφορα WordCamp Europe events ως συμμετέχουσα, κάθε WordCamp Athens και Thessaloniki από την πλευρά του χορηγού, και τώρα έφτασε η ώρα να
συνδράμω στην κοινότητα φορώντας το t-shirt του εθελοντή!


Αλέξης Σταματόπουλος

Αν και λογιστής-φοροτεχνικός, παρά τη διαρκή ενασχόλησή μου με τους αριθμούς, τους νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα που διαρκώς αλλάζουν, ένα σημαντικό μέρος από τον καθημερινό μου χρόνο τον αφιερώνω στη μεγάλη μου αγάπη, που δεν είναι άλλη από την Πληροφορική και, πιο συγκεκριμένα, από το web design.

Η κατασκευή ιστοσελίδων με τη βοήθεια των CMS με γοήτευσε και με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, συνειδητοποιώντας πολύ γρήγορα ότι το WordPress αποτελεί «μονόδρομο» για την επίτευξη και τη σίγουρη επιτυχία τού εν λόγω εγχειρήματος. Πλέον, ασχολούμαι συστηματικά με το web design και χρησιμοποιώ αποκλειστικά την πλατφόρμα τού WordPress, που συνιστά για μένα ένα αναντικατάστατο εργαλείο με εγγυημένα αποτελέσματα. Συν τοις άλλοις, είμαι πολύ περήφανος που ανήκω στην οικογένεια τής ελληνικής κοινότητας τού WordPress –στη dream team τού WordPress, όπως μου αρέσει να την αποκαλώ– και, ομολογουμένως, είμαι ενθουσιασμένος που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω ενεργά, ως εθελοντής, στη διοργάνωση και διεξαγωγή τού WordCamp Athens 2019, που για τρίτη χρονιά φέτος λαμβάνει χώρα με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα.


Ανδρέας Στίρμπου

I’m a Junior Full Stack Developer with a vast Performance Advertising experience. Working on
social media advertising has helped me in creating eye-catching sites for both Branding and Conversion purposes.

As a Junior Full Stack Developer at PlanTech I create and follow up Digital Strategies, cover the needs for landing pages websites, while always stay in contact with our Clients. I’m truly passionate about my work. I do a lot of research and never stop studying a lot of data because for me delivering the best results to my projects is a “Must”. My main skills would have to be my attention to detail, my sense for optimizing web apps as well as providing UI/UX excellence to my projects. I don’t mind working on my own, but I prefer working in a team because then learning is faster and wider.


Αντώνης Ντουμάνης

My name is Antonis Ntoumanis and I am a web designer who helps professionals, small businesses and non profit organizations to build an audience and get more paying clients online.

Before starting as a web designer I spent twenty two years as an art and creative director for creative studios in Athens Greece. After a successful career serving clients in the print industry I now help them create and market their professional websites. I enjoy playing bass guitar in classic rock cover bands, cycling, and meeting interesting people. I am available for web design projects as well as private consultations.


Αριάνα Μαμάη

Ξεκίνησα με το εγγυημένο(…?) τρίπτυχο Αρσάκειο-γαλλικά-πιάνο και συνέχισα με σπουδές στη Ναυτιλία. Μετά από καριέρα στον τραπεζικό και ναυτιλιακό τομέα και με την «βοήθεια» της οικονομικής κρίσης, βρέθηκα με δική μου δουλειά και να συνεργάζομαι με την SomewhereWarm.

Έτσι γνώρισα τον μυθικό και άγνωστο για μένα κόσμο της πληροφορικής και των παιδιών μπροστά από τις μαύρες οθόνες. Πλέον, παρότι ασχολούμαι με Operations & HR, μετά από δύο WordCamps θα μπορούσα να περιγράψω (σε κάποιον τελείως άσχετο με
τον χώρο) ακόμα και το Gutenberg!


Δημήτριος Μαγριπλής

  • IT ARCH
  • BA MATHEMATICS ATHENS UNIVERCITY
  • MSC DECISION SCIENCE AUEB

Ελένη Παπαφακλή

Ονομάζομαι Παπαφακλή Ελένη- Δάφνη και εργάζομαι στην εταιρεία Nevma, η οποία
εξειδικεύεται στη χρήση του WordPress και των εφαρμογών του, όπου μπήκαν και οι βάσεις
για τη γνωριμία μου με τον κόσμο του WordPress.

Συμμετείχα ως εθελόντρια στο WordCamp Athens 2018, που μου πρόσφερε ευχάριστες
στιγμές και εμπειρίες, οπότε φέτος θέλησα να τις ξαναζήσω, και ελπίζω σε ακόμη περισσότερες στο WordCamp Athens 2019.


Ελευθερία Κατσαφάρου

Ονομάζομαι Ελευθερία Κατσαφάρου, είμαι 20 ετών και ζω στην Αθήνα. Σπουδάζω Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής στο Δ.Ι.Ε.Κ Νέας Ιωνίας και ασχολούμαι ενεργά με το web design/development, καθώς και με το Digital Marketing.

Αυτή τη περίοδο εργάζομαι ως Social Media Manager στην εταιρεία Χρυσόμελο, όπου και γνώρισα μέσα από το blog που διατηρώ
στο Blogger με θέμα την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων. Η πρώτη επαφή μου με το κόσμο του WordPress ήρθε σχετικά πρόσφατα, αφού έχω ξεκινήσει να κατασκευάζω το πρώτο ολοκληρωμένο site μου πάνω σε αυτό και ομολογώ ότι τόσο το περιβάλλον, όσο και οι δυνατότητες που περιέχει με έχουν εκπλήξει ευχάριστα. Κι όσον αφορά τον εθελοντισμό, εδώ και τρία χρόνια μου έχει γίνει μικρόβιο. Η πρώτη εθελοντική δράση έγινε στο Digital 360 Game Festival ‘17 και η δεύτερη, στην πλέον πετυχημένη Digital Expo‘18. To Wordcamp Athens ‘19 είναι μία αφορμή για να πάω ένα βήμα παραπέρα τις γνώσεις και τις δεξιότητες μου στο κόσμο της πληροφορικής, αγαπάω την προσφορά και όσα αυτή μου προσφέρει, κι έτσι
δήλωσα συμμετοχή.


Ευαγγελία Μελαδίνη

Ονομάζομαι Μελαδίνη Ευαγγελία, είμαι 22 ετών και κατάγομαι από τις Σέρρες.

Το 2014 εισήχθη στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησα πρόσφατα. Έκτοτε εργάζομαι ως νοσηλεύτρια χειρουργείων στο μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο της χώρας. Παράλληλα, από το 2016 έως και σήμερα ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό ως εθελόντρια στο Τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Αθήνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Ζωή Βλασσοπούλου

Είμαι η Ζωή. Σπουδαζω Εφαρμοσμένη Ανάλυση και Υπολογιστική Προσομοίωση στη Μηχανική στο ΕΜΠ, ενώ παράλληλα εργάζομαι σε ανοιχτή κουζίνα. Λατρεύω τα ζωα, τη μαγειρική και να διαβάζω περι Ιατρικής, κλάδο με τον οποιο θελω να ασχοληθω στο μελλον ερευνητικά απο την πλευρά της ειδικότητάς μου. Τον τελευταίο χρονο κανω τα πρωτα μου βήματα στον οργανωμενο εθελοντισμό.


Θάνος Λάμπρου

Ονομάζομαι Θάνος Λάμπρου.

Παρότι το επάγγελμα μου δεν έχει μεγάλη συνάφεια με το WordPress, θα ήθελα να συμμετέχω εθελοντικά στο φετινό WordCamp, τόσο λόγω των πολύ θετικών εντυπώσεων, που είχαν φίλοι μου από την εθελοντική τους συμμετοχή σε προηγούμενη διοργάνωση, όσο και της επιθυμίας μου να βιώσω κάτι διαφορετικό. Τέλος θεωρώ πως μια τέτοια προσπάθεια, προβάλλει με θετικό τρόπο την χώρα μας σε όλο τον κόσμο και είναι μεγάλη μου χαρά να προσφέρω τη βοήθεια μου.


Θοδώρης Τζιζμετζόγλου

Ειμαι WordPress Developer και εργάζομαι σε εταιρία πληροφορικής.










Κωνσταντίνος Ανδρέου

Ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. ,εργάζομαι ως τεχνικός τηλεπικοινωνιών σε δημόσια υπηρεσία.

Τελειόφοιτος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ε.Σ.Δ.Υ. στην Επαγγελματική και
Περιβαλλοντική υγεία . Εθελοντής διασώστης Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το 2014 . Διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με αθλητισμό και ταξίδια.


Μαριλένα Γκότση

Ονομάζομαι Γκότση Μαριλένα και είμαι 23 χρονών.

Ειμαι τελειόφοιτη στο Τμήμα «Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» του Εθνικού
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ταυτόχρονα εργάζομαι σε μια εταιρία Πληροφορικής στο Μαρούσι ως CRM Consultant τους τελευταιους έξι μήνες. Έχω ασχολήθει ενεργά με τον εθελοντισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό μεσα απο διαφορα προγράμματα. Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικα και έχω βασικές γνώσεις Γερμανικών. Τελος μου αρεσει πολύ ο αθλητισμος, οι πεζοπορίες και τα ταξίδια.


Νικολέτα Μαλισόβα

Νικολέτα Μαλισόβα, 24 ετών. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Content Marketing and Strategy
Communication του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας και απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσαλλονιίκης. Παράλληλα εργάζομαι σε έναν εκδοτικό οίκο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς καταπιάνομαι με ό,τι με ενθουσιάζει. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα ταξίδια, ο κινηματογράφος και ο εθελοντισμός. Κίνητρο μου οι νέες εμπειρίες, η επαφή με νέους ανθρώπους, η απόκτηση γνώσεων αλλά και το να μοιράζεσαι ό,τι έχεις και να προσφέρεις στον καθένα!


Παναγιώτης Νικολόπουλος

Φοιτητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ. Ασχολούμαι με το WordPress τα τελευταία 2 χρόνια.

Εργάζομαι στην εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων Nevma και είμαι ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας του WordPress τον τελευταίο καιρό. Μου αρέσουν πολύ ο προγραμματισμός, το μπάσκετ, το θέατρο και ο κινηματογράφος. Ήμουν εθελοντής και στα Wordcamps 2017 στην Αθήνα και 2018 στη Θεσσαλονίκη. Πάμε λοιπόν και για το επόμενο!


Παντελής Ορφανός

Founder/CEO of BrandSpark LLC. IBO/Strategic partner with MMP.



Hellenic origin, living in Belgrade. Helping other people achieve more. Love travelling, hiking, food, tango and photography.



Πολύτιμη Μαριώλη

Φοιτήτρια Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ. Εργάζομαι στην Εθνική Ασφαλιστική ως Database Administrator. Μου αρέσουν πολύ ο προγραμματισμός, τα ταξίδια, η ψυχολογία κι ο κινηματογράφος.

Αποφάσισα να συμμετέχω ως εθελόντρια στο Wordcamp γιατί θέλω να μάθω περισσότερα πράγματα για το Web και το WordPress αποτελεί το σημαντικότερο CMS και επιπλέον έχει τη μεγαλύτερη και πιο ενεργή κοινότητα στην Ελλάδα. Τέλος πάντα μου άρεσε να συμμετέχω σε εθελοντικές ενέργειες όπως κι αυτή!


Σωκράτης Ποταμιάς

Ονομάζομαι Ποταμιάς Σωκράτης, είμαι 23 χρονών και ζω στην Αθήνα. Σπουδάζω στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ.

Εργάζομαι σε μια εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων σχεδόν ένα χρόνο ως backend developer και έχω ασχοληθεί κυρίως με custom ιστοσελίδες αλλα θα ήθελα σιγά σιγά να ασχοληθώ και με το WordPress. Έκτος απο τον προγραμματισμό μου αρέσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Επιπλέον μου αρέσει να προσφέρω και να βοηθάω όπως μπορώ οπότε θεώρησα πολύ καλή ευκαιρία να δηλώσω συμμετοχή στο φετινό WordCamp για να έχω μια πρώτη επαφή με το WordPress και την κοινότητα του. Θα τα πούμε από κοντά.